Get Adobe Flash player

Για ραντεβού

Μοιράσου το

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin
Pin It

549829Πολλές γυναίκες βιώνουν κάποιες ήπιες μεταβολές της διάθεσης κατά τη διάρκεια ή μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Πρέπει να γνωρίζετε ότι με τεκμηριωμένη φροντίδα μπορεί να αποτραπεί μια επιδείνωση των συμπτωμάτων αυτών και μπορεί να την ανακάμψει πλήρως.

  • Κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό: Μια γυναίκα μπορεί να βιώσει τα συναισθήματα του θυμού, της θλίψης, της  ευερεθιστότητας, της ενοχής, της έλλειψης ενδιαφέροντος για το μωρό, αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες  και συνήθειες ύπνου, δυσκολία στη συγκέντρωση,  σκέψεις  απελπισίας και μερικές φορές ακόμη και σκέψεις να βλάψει το μωρό ή τον εαυτό της.
  • Άγχος Εγκυμοσύνη  μετά τον τοκετό : Μια γυναίκα ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες και τους φόβους, σε θέματα υγείας και ασφάλειας του μωρού. Μερικές γυναίκες έχουν κρίσεις πανικού και αισθάνονται δύσπνοια, πόνο στο στήθος, ζάλη, αίσθημα απώλειας του ελέγχου, καθώς και μούδιασμα και τσούξιμο.
  • Μετατραυματικού στρες μετά τον τοκετό: Συχνά προκαλείται από ένα τραυματικό τοκετό ή τραύμα από το παρελθόν, και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αναδρομές στο παρελθόν του τραύματος με το συναίσθημα του άγχους και την ανάγκη να αποφευχθούν πράγματα που σχετίζονται με αυτό το γεγονός.
  • Διπολική διαταραχή; Υπάρχουν δύο φάσεις της διπολικής διαταραχής: τα χαμηλά και τα υψηλά επίπεδα. Στα χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η κατάθλιψη, και στα υψηλά η  μανία ή η υπομανία. Πολλές γυναίκες διαγιγνώσκονται για πρώτη φορά με διπολική κατάθλιψη ή μανία κατά την εγκυμοσύνη ή μετά τον τοκετό.
  • Επιλόχεια ψύχωση: Στην επιλόχεια ψύχωση η γυναίκα ακούει φωνές ή βλέπει  εικόνες που οι άλλοι δεν μπορούν. Είναι οι ονομαζόμενες παραισθήσειςΜπορεί να πιστεύουν πράγματα που δεν είναι αλήθεια και είναι δύσπιστες με τους γύρω τηςΜπορεί επίσης να έχει περιόδους που είναι συγχυτική και να έχει απώλεια μνήμηςνα φαίνεται μανιακήΑυτή η σοβαρή κατάσταση είναι επικίνδυνη γι 'αυτό είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια αμέσως.

Τηλεσυνεδρία

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΊΑ ΜΈΣΩ SKYPE Λόγο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάποια άτομα, μπορούν να επιλέξουν τις τηλεσυνεδρίες. Πολλοί δυσκολεύονται λόγω απόστασης, άλλοι λόγο κινητικών προβλημάτων, ηλικιωμένοι, αλλά και αγοραφοβικοί ασθενείς. Φυσικά δεν έχει την αμεσότητα της κατά πρόσωπο επικοινωνίας όμως βοηθάει περισσότερο από το να μην επισκεφτείς καθόλου τον Ψυχίατρό σου. Απαραίτητα για τις συνεδρίες μέσω skype γίνεται προπληρωμή.